חלת מפתח

חלות מפתח לשבת

 

 

אין כמו חלות טעימות תוצרת בית!

 

נהגו להכין חלות מפתח כסגולה לפרנסה!

המצרכים:

2 ק"ג קמח לחלות

4 כפות שמרים יבשים

2/3 כוס סוכר

2/3 כוס שמן

1 כף מלח

8.5 כוסות מים חמימים(חד פעמי קר)

אופן ההכנה:

בתחתית הקערה מניחים כף מלח .

מוסיפים קמח,שמרים וסוכר ומערבבים היטב.(להיזהר לא לגעת במלח בתחתית.)

מוסיפים את המים החמימים.הכמות עשויה להשתנות בהתאם לסוג הקמח.

מעבדים היטב את הבצק,בסוף מוסיפים את השמן וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק רך וגמיש.

לבסוף שופכים עוד קצת שמן מלמעלה ומעבדים עוד.

עוטפים היטב את הקערה בניילון נצמד,מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

מרטיפים היטב את הידיים,מעבדים שוב,מורידים נפח ומכסים שוב.(ניתן להוסיף מעט מים במידת הצורך)

כעבור כ20 דקות,כששוב תפח,מחלקים לכדורים קטנים.

מרדדים כל כדור לנחש בצק .מגלגלים 2 נחשים יחד ויוצרים את המפתח:

מ3 יוצרים עיגולים ועוד אחד לגוף המפתח.

מברישים בביצה ומפזרים שומשום.

מתפיחים עוד כ20 דקות ואופים ב200 מעלות עד להשחמה נאה.

בהצלחה!

 

 

 

 

 

 

דילוג לתוכן