לתחתית הבצק
מידות בכוס חד פעמי קר.
מספיק לתחתית ל2 עוגות קוטר 24.
או תחתית אחת והיתרה לפורר למעלה.
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 ביצה
1/2 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
1 אבקת אפיה
2 כוסות קמח
גרידת לימון
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים
לבצק רך.
משטחים בין 2 דפי גיטרה/ ניילון עבה לשולחן ומקפיאים.
למלית הגבינה
2 גבינת שמנת נפוליון בטעם טבעי( סה"כ 500 גרם)
500 גרם גבינה לבנה 5 אחוז
80 גרם שמנת מתוקה
100 גרם חמאה מומסת
5 ביצים
1.5 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
גרידת לימון
חצי כפית מחית וניל טהורה
2 כפות פודינג וניל
לקישוט מעל
1 שמנת מתוקה 250 גרם
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות פודינג וניל
אופן ההכנה
בקערה מערבבים היטב את כל החומרים בעזרת מטרפה ידנית.
חשוב שהחומרים יהיו בטמפרטורת החדר למניעת גושים.
משמנים רינג 22/24 בחמאה ואח"כ מקמחים עם קמח.
חשוב לבדוק שהרינג עטוף היטב בנייר כסף ונייר אפייה למניעת כניסת נוזלים.
מכניסים להקפאה ל10 דקות להתייצבות.
באופן הזה העוגה תיפרד בשלימות מהרינג לאחר האפיה.
קורצים עיגול מהבצק בקוטר העוגה.
שופכים את המלית על תחתית הבצק.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך שעה.
*לא טורבו !*
כדאי להוסיף מים רותחים ( אמבט חם) למניעת היווצרות סדקים.
העוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכז. מניחים להתקרר ומכינים את הקישוט.
בקערת המיקסר מקציפים במהירות בינונית גבוהה את השמנת ואבקת הסוכר.
כשמגיע למרקם יוגורט, מוסיפים את פודינג הוניל עד למרקם יציב אך לא נוקשה מידי.
מעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכב גדול ומזלפים מסביב לעוגה.
מניחים במרכז פירות יער לקישוט.
העוגה טובה בהקפאה.
נ.ב. בפסח ניתן להמיר בקמח מולינו או קמח שקדים.
בהצלחה רבה!
צילום רחלי ברודסקי-0504131078